×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/1682

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο, εκεί όπου η ΑΕΛ έχει να θυμάται πολλά, γράφτηκε ακόμα μία σημαντική στιγμή όχι μόνο για την οικογένεια της ΑΕΛ αλλά για ολόκληρο τον Λαρισινό αθλητισμό. Η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, νίκησε στον μικρό τελικό του πρωταθλήματος, το αξιόμαχο σύνολο της Αγία Παρασκευής από την Αθήνα με σκορ 2-0 και κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα.

Η επιτυχία της κατάκτησης της 3ης θέσης στην Α' Εθνική Γυναικών, εκτός από την καλύτερη θέση στην ιστορία της ομάδας είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία ερασιτεχνικού συλλόγου στην Λάρισα, σε ομαδικό άθλημα ανώτερης εθνικής κατηγορίας. Η επιτυχία λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν όλες οι ομάδες φέτος αλλά και το άδικο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΛ ξεκίνησε με διάθεση να πάρει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της, ενώ η ομάδα της Αγίας Παρασκευής παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα.

Η υπεροχή της ΑΕΛ στον αγωνιστικό χώρο ήταν αδιαμφισβήτητη, όμως η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της Αγίας Παρασκευής δεν της επέτρεπε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις. Τα σουτ των Rybanska, Γούλα και  Musto δεν απείλησαν ιδιαίτερα την Γιαννακούλη ενώ η Nafula σε παράλληλη σέντρα της Rybanska δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή. Το γκολ ήρθε τελικά όταν σε εκτέλεση κόρνερ της Musto, η Νικολαΐδου έκανε γυριστή κεφαλιά και στην συνέχεια η Rybanska με κοντινή προβολή κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της Γιαννακούλη.

Παρόλο το γκολ, ο αγώνας δεν άλλαξε μορφή και η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα. Αντιθέτως η Αγία Παρασκευή προσπάθησε να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ σε δύο εκτελέσεις φάουλ από καλά σημεία, όμως η Βλασιάδου αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις με αποτέλεσμα το 0-1 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε κάποια αλλαγή στην εικόνα της αναμέτρησης, με την ΑΕΛ να έχει την κατοχή και την Αγία Παρασκευή να προσπαθεί αρχικά να αμυνθεί και έπειτα να βγει στην αντεπίθεση. Η κούραση και των δύο ομάδων και οι αρκετές διακοπές για τραυματισμούς έριξαν τον ρυθμό και οι φάσεις ήταν λιγοστές. Σε μία από αυτές η Rybanska βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έδωσε την ασίστ στην Nafula η οποία ευστόχησε και έκανε το 0-2. Στην συνέχεια ακολούθησε ένα πολύ ωραίο σουτ της Musto που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια της Τσαραντάνη, η οποία αφού πέρασε όποια βρήκε μπροστά της, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως τελευταία στιγμή η αμυντικός των αντιπάλων πρόλαβε να κοντράρει το σουτ που έκανε.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ νικήτρια με 0-2 και τις παίκτριες του Βασίλη Πάνου να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, βλέποντας τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται. Μία επιβράβευση που εκτός από ηθική έχει και αντίκρισμα μιας και οι μαθήτριες της ομάδας θα επιβραβευτούν με έξτρα μόρια στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, οι οποίοι με κόπους και θυσίες που δεν ανταμείβονται, ανέβασαν ψηλά την ΑΕΛ και προσέφεραν έστω και μία μικρή δόση χαράς στον πολύπαθο κόσμο της, ο οποίος δυστυχώς λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πανδημίας δεν είχε την δυνατότητα να βρεθεί στο Πανθεσσαλικό, όμως μία μικρή μερίδα φιλάθλων κατά την επιστροφή της αποστολής, ετοίμασε θερμή υποδοχή στην είσοδο της πόλης κλείνοντας τον δρόμο προσωρινά με  τους πανηγυρισμούς που στήθηκαν.

Παίκτριες, προπονητές, γυμναστές, ιατρικό τιμ, φροντιστές, διοικητικοί, χορηγοί και ιδιαιτέρως ο βασικός χορηγός της ομάδας ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΡΤΕΣΗΣ, αποτέλεσαν όλοι τους σημαντικά κομμάτια στο φετινό παζλ.

Για την ΑΕΛ
Προπονητής: Βασίλης Πάνος, Προπονητής τερματοφυλάκων: Ευριπίδης Βακουφτσής, Γυμναστής: Βασίλης Μητάκος,
Γιατρός ομάδας: Άκης Ευσταθίου, Φυσικοθεραπευτής: Αποστόλης Καλιακούδας, Φροντιστής: Μαρία Μπρουζιώτη

Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Ρήγα, Σωτηριάδη, Παυλοπούλου, Νικολαΐδου, Λάσκου, Σκοτεινιώτη, Γούλα, Nafula, Musto, Rybanska
Αλλαγές: Τσαραντάνη, Τσιάρα, Μίσια, Σιάχου, Κόντου
Στον πάγκο βρέθηκαν: Πίσπα, Μακεντούδη, Μούκα, Πλασταρά

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Γιάννης Χαραλαμπίδης): Γιαννακούλη, Δούλη, Αναστασίου Κ., Μανέτα, Βιτούλα, Γατή (86’ Σιαφαρίκα), Ανδρικοπούλου (65’ Αναστασίου Α.), Μπριασούλη, Παθιακάκη (86’ Πουρνιά), Καμαριανού, Νταρζάνου (90’ Μπίρλη)

Εξαιρετική η διαιτησία των Ασλανίδη, Τσικλητάρη, Κουτσικανίδη, οι οποίοι ήταν άριστοι και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΚΕΔ για την επιλογή της τριάδας από την Πιερία.

Η ΑΕΛ συγχαίρει την ΕΠΟ και ιδιαιτέρως τον κο Φύτρα, Πρόεδρο της επιτροπής του Γυναικείου ποδοσφαίρου, για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης ενώ παράλληλα ευχαριστεί όλους τους συντελεστές της Ομοσπονδίας και της διοργάνωσης για την άψογη φιλοξενία.

Έκθεση εικόνων

{gallery}1682{/gallery}

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση