Να εξοφλήσει τα χρωστούμενα και να παραδώσει σε εμάς τις ομάδες Νέων που έχει διαλύσει.

Έχει πάψει προ πολλού να προκαλεί έκπληξη με τις συκοφαντικές επιθέσεις του ο ιδιοκτήτης της ΙΚΕ που κατέχει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ο άνθρωπος που ήρθε πριν δυόμιση χρόνια στην πόλη μας ευαγγελιζόμενος οράματα και «αναμορφώσεις» συνεχίζει να επιτίθεται σε όποιον θεωρεί ότι δεν του είναι πιστός υπήκοος και φυσικά σε όποιον οφείλει. Μετά τη χειραγώγηση πολλών Μ.Μ.Ε. και με αφορμή το κλείσιμο του ιστορικότερου συνδέσμου οπαδών, προσπαθεί ξανά να "πνίξει" και να χειραγωγήσει την τελευταία ανεξάρτητη φωνή στα ΑΕΛικά δρώμενα.
Η χθεσινή δήλωσή του στην εφημερίδα σας, εκτός από κατάπτυστη είναι ανακριβής, συκοφαντική και βαθιά υποκριτική. Αναφέρεται με υποτιθέμενο ενδιαφέρον στα προβλήματα του Σωματείου της ΑΕΛ, αποφεύγοντας φυσικά την αλήθεια και τα γεγονότα:
Ότι τα μέλη και οι παράγοντες της ΑΕΛ είναι ερασιτέχνες που διαθέτουν χρόνο, χρήμα, μεράκι και κόπο ώστε να διατηρούν ζωντανή την ιδέα της ΑΕΛ και να καλλιεργούν αθλήματα και τμήματα για όσους αισθάνονται φίλαθλοι της ομάδας μας. Δεν είναι περιφερόμενοι ανά την Ελλάδα επαγγελματίες ιδιοκτήτες Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών που αφού απομυζήσουν μια πόλη και την ομάδα αυτής, προκαλώντας παράλληλα κοινωνική αναταραχή, μετακομίζουν στην επόμενη πόλη-θύμα.
Ότι με πενιχρά μέσα, οι ίδιοι ερασιτέχνες τις περισσότερες φορές με προσωπικό κόστος, κατάφεραν να καθιερώσουν το Σωματείο ως το μεγαλύτερο εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με τέσσερις (4) ομάδες σε Εθνικά Πρωταθλήματα (Γυν. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Ανδρικό Βόλλει, Γυναικείο Βόλλει) και τμήματα υποδομής σε όλα τα αθλήματα. Και φυσικά όχι σε «συνοικιακά πρωταθλήματα» όπως ο ίδιος ξεδιάντροπα ψεύδεται.
Ότι ο ίδιος κατέχει το ρεκόρ, από το 1979 που ιδρύθηκε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να μην έχει αποδώσει ούτε ΕΝΑ ευρώ για την περασμένη αγωνιστική περίοδο έναντι του 10% που τον υποχρεώνει ο Νόμος. Άλλωστε δυόμιση χρόνια δεν έχει επιδείξει ούτε ΜΙΑ εκκαθάριση αγώνα, «λαμπρό παράδειγμα» διαφάνειας και χρηστής διοίκησης. Ο ίδιος που τολμά να παραθέτει το όνομά του στην ίδια πρόταση με την οικογένεια Καντώνια χωρίς να ντρέπεται.
Ότι αγνοεί πως τα ερασιτεχνικά σωματεία βασίζονται στη στήριξη των φιλάθλων, στην ανεύρεση χορηγιών και διαφημιζόμενων, και στην παράλληλη οικονομική βοήθεια από τα μέλη-παράγοντες ενισχυτικά και ΟΧΙ σε παχυλά τηλεοπτικά συμβόλαια, «έκτακτες βοήθειες» από άλλους λόγω «προσωπικών υποθέσεων», επιχορηγήσεις από την UEFA κλπ.
Ότι κάθε προσπάθεια άσκησης του ΘΕΣΜΙΚΟΥ μας ρόλου ως ιδρυτών και μετόχων της ΠΑΕ αποτελεί την αιτία και την αφορμή για προσωπικές αήθεις επιθέσεις, μηνύσεις, υπεράσπιση αυτών που μας επιτίθονται και σωματικά, και εν γένει πολεμική τακτική με σκοπό τη φίμωση, τον οικονομικό στραγγαλισμό του Σωματείου και την εγκαθίδρυση μια ιδιότυπης αθλητικής και κοινωνικής χούντας στην πόλη.
Ότι ακόμα και οι ίδιοι οι συνοδοιπόροι του και συνεργάτες στην ΠΑΕ (κ. Λιόντος, κ. Ντελόπουλος) προ μηνών μας ζητούσαν συναντήσεις και μας παρακαλούσαν «κάντε κάτι, βοηθήστε να φύγει», διανθισμένα με εκφράσεις που δεν τολμούμε να αναπαράγουμε, ενώ άλλοι παραιτήθηκαν για να επιστρέψουν εσπευσμένα…Στέκονται όμως στο πλάι του, άγνωστο γιατί, ενώ είναι και οι ίδιοι Λαρισαίοι.
Ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα ο διαχειριστικός έλεγχος της ΠΑΕ κάτι που σαφώς και τρέμει, πως άλλωστε έκανε τα αδύνατα δυνατά για να τον μπλοκάρει.
Ότι είναι γνωστή πλέον η «πολυδιαφημιζόμενη» οικονομική φερεγγυότητα της ΠΑΕ, κάτι που «αποδεικνύεται» από τις βεβαιωμένες οφειλές σε παίκτες, δημόσιο, φορείς, επαγγελματίες.
Ότι είναι «αδιαμφισβήτητη» η βαρύτητα των ισχυρισμών του πως μέλη της διοίκησης του Σωματείου είναι οργανωτές και μπροστάρηδες του συλλαλητηρίου, ενώ αυτός που κατονομάζει βρίσκεται την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δεκάδων μαρτύρων.
Για να καταλάβει ο κόσμος με ένα απλό παράδειγμα, ενώ υποστηρίζει σε ανακοίνωση πως ο Ταξίαρχος κ. Αγάκος δεν πράττει το καθήκον του λόγω αθωωτικής απόφασης δικαστηρίου στο οποίο ήταν συνήγορος ο Κούγιας, η απόφαση του δικαστηρίου 1046/2017, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, την 12/6/2017, αποδεικνύει το αντίθετο: Από το φύλλο της «Ε» 14/6/2017 : «Ο δημοσιογράφος και ο διευθυντής σύνταξης κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας για την πράξη της απλής δυσφήμησης (μετατράπηκε από συκοφαντική) κατ’ ιδέα συρροή. Τιμωρήθηκαν με συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι τρεις.»
Αφήστε λοιπόν τις κορώνες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ως καθ’ έξιν συκοφάντης και πράξτε τα αυτονόητα:
- Στον άνθρωπο που έχει καταντήσει τις ομάδες νέων σε πλήρη ανυποληψία, δεν κατέβασε την ομάδα Κ-15 για 15 χιλιάδες ευρώ (ετήσια λειτουργικά έξοδα του τμήματος) και ίδρυσε την ακαδημία-μαϊμού καλούμε να παραδώσει την λειτουργία όλων των ομάδων νέων στο Σωματείο ώστε να ενσωματωθούν και τα παραπάνω τμήματα στην απολύτως υγιή ακαδημία ποδοσφαίρου της ΑΕΛ.

- Μην τολμήσει να αναφέρει ξανά ως παράδειγμα προς μίμηση για την λειτουργία της ΑΕΛ ομάδες-κατεστημένα και ονόματα παραγόντων που απεχθάνεται όποιος είναι οπαδός της βυσσινί ιδέας. Η ΑΕΛ έχει ακόμα ανεξάρτητη φωνή κι αυτή πηγάζει δυστυχώς μόνο από το Σωματείο καθώς ο μεγαλομέτοχός της ούτε ήταν ούτε είναι οπαδός της. Τα μαθήματα χειραγώγησης ανεξάρτητων φωνών που πήρε από το Π.Ο.Κ. και τους Προέδρους του ο κ. Κούγιας, δυστυχώς για αυτόν στη Λάρισα δε θα του κάνουμε τη χάρη να τα εφαρμόσει.

- Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κ. Κούγια. Αποδείξτε έστω τώρα, ότι μπορείτε να δηλώσετε μια αλήθεια:
Σας καλούμε να καταθέσετε όσα οφείλετε στο Σωματείο προς ενίσχυση των Τμημάτων του Ερασιτέχνη, δηλ. το 10% των εσόδων των αγώνων, όπως απαιτεί ο Νόμος, για τον 1,5 χρόνο που η ομάδα αγωνίζεται στη Super League.
Δεν είναι χορηγία, δεν είναι δωρεά, είναι οφειλή σας και νομική υποχρέωσή σας. Το ποσό εκτιμάται (για την εκτίμηση αυτή είχατε συμφωνήσει κι εσείς το καλοκαίρι του 2016 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα ευτελές ποσό, ένα «τίποτα») στις 75.000 ευρώ, δηλαδή 50.000 / έτος χρήσης. Το ποσό αυτό είναι προφανώς ευτελές μπροστά στο μπάτζετ των 3 εκατομμυρίων ευρώ της ΠΑΕ, όπως λέτε ότι έχει. Αν πάλι έχετε αλλάξει γνώμη και άποψη για το ποσό, απλά παραδώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις εκκαθαρίσεις αγώνων 1,5 χρόνου και ας εισπραχθεί ό,τι προκύπτει από αυτές, κι ας είναι μηδέν ευρώ.

Με τη κατάθεση των οφειλόμενών σας, και τα 15 μέλη του ΔΣ του Σωματείου θα παραιτηθούν και θα προκηρύξουν εκλογές ώστε οι συνεργάτες σας και όσοι άλλοι συμπολίτες θέλουν να προσφέρουν διοικητικά υπό τη καθοδήγησή σας στο Σωματείο, να στηριχθούν και από εμάς τους ιδίους.
Αν όμως μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν πραγματοποιήσετε τη κάλυψη των υποχρεώσεών σας προς το Σωματείο, δηλαδή την εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, το Σωματείο θα διεκδικήσει με κάθε ένδικο μέσο προς κάθε Αθλητικό και Πολιτικό Αρμόδιο Όργανο τη τήρηση των οικονομικών και λοιπών θεσμικών υποχρεώσεών σας, μη ανεχόμενο πλέον την αήθη επίθεση που συνεχίζετε διαρκώς προς μέλη του και άλλους συμπολίτες και φιλάθλους της ΑΕΛ.

Τελικά, εμείς μπορεί να είμαστε μικροί, τα μόνα μεγάλα πάνω σας όμως είναι το μέγεθος του θράσους και του εγώ σας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση