Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του και τη φίλαθλη κοινή γνώμη ως ακολούθως:

Μετά από απόφαση του ΔΣ του σωματείου και ύστερα από τη νομική συμβουλή των δικηγόρων μελών του, αποφασίσθηκε να δοθεί εξουσιοδότηση σε δικηγόρο, προκειμένου να ζητηθεί δικαστικώς η διενέργεια ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ ΑΕΛ, την οποία έχει ιδρύσει το έτος 2014. Η δυνατότητα αυτή προβλέπεται δυνάμει του αρ. 40 παρ. 1 και 2 του ΚΝ. 2190/ 1920 (περί Ανωνύμων Εταιρειών) και το αρ. 75 παρ. 5 του Ν. 2725/ 1999 (αθλητικού νόμου).

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο του εποπτικού και εγγυητικού ρόλου, που οφείλει να διαδραματίσει το ιδρυτικό σωματείο σε σχέση με τη λειτουργία της ΠΑΕ ΑΕΛ. Από τη θεσμική του θέση το σωματείο μας επιθυμεί να λάβει ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία των εταιρικών χρήσεων που ολοκληρώθηκαν καθώς και της τρέχουσας εταιρικής χρήσης και να διασφαλίσει τα δικαιώματα που ο νόμος του επιφυλάσσει.

Προς τούτο επιλέχθηκε με επίσημο και νόμιμο τρόπο η διατύπωση του αιτήματος αυτού, διότι δεν υπήρξε απάντηση στο εν λόγω αίτημα μας και δεν έγινε δεκτή εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ, η αίτηση μας για σύγκληση έκτακτης ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ με το αναφερόμενο θέμα.

Την αίτηση προς το αρμόδιο Ειρηνοδικείο Λάρισας, πλην του υπογράφοντος δικηγόρου Νικολάου Κολοκυθόπουλου, επιμελήθηκαν και συνέταξαν οι δικηγόροι – μέλη του σωματείου, Ιωάννης Χελιδόνης, Πέτρος Δημοβέλης, Αντώνιος Γραβάνης, Αναστάσιος Γιολδάσης, Δημήτριος Μπαλατσούκας και Ευάγγελος Καραναστάσης.

Να σημειωθεί ότι το σωματείο υποβάλλει την αίτηση αυτή με σκοπό αποκλειστικά και μόνο την ενημέρωση του για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, τιμώντας το ρόλο που ο νόμος του επιφυλάσσει. Σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΑΕΛ συγκαλέσει άμεσα έκτακτη ΓΣ των μετόχων της, όπου θα παρουσιαστούν εγγράφως και με τρόπο δεσμευτικό τα οικονομικά δεδομένα των εταιρικών χρήσεων είναι εύλογο ότι η συζήτηση της αίτησης στο αρμόδιο δικαστήριο δεν θα υποστηριχθεί και θα ματαιωθεί.

Μετά Τιμής,

Για το Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ                                                                                     ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΑΣ

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση