Σας παραθέτουμε την επιστολή-απάντηση στην πρόσκληση της ΠΑΕ ΑΕΛ που κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της Α.Ε.Λ. συντάχθηκε και στάλθηκε στις 3/9/16, προς αποκατάσταση της αλήθειας και για την καλύτερη ενημέρωση του φίλαθλου κοινού της ομάδας.

Προς :
κ. Αλέξιο Κούγια
κ. Ανδρέα Λιόντο
Δ.Σ. ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Αξιότιμοι κύριοι,
Σε απάντηση της από 2/9/16 επιστολή σας δηλώνουμε τα εξής:

Αποδεχόμαστε την πρόσκληση για συνάντηση και συζήτηση μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της Α.Ε.Λ., παρουσία των μελών των Δ.Σ. αυτών. Αποτέλεσε άλλωστε πολύμηνο αίτημα από πλευράς μας που δυστυχώς επί της ουσίας ποτέ δεν ικανοποιήθηκε. Στην ανακοίνωση του Σωματείου μας την 1η/8/2016 σας είχαμε υπενθυμίσει ότι κάθε Α.Ε. που επιθυμεί να προοδεύσει και στην περίπτωση της Α.Ε.Λ. να επιτύχει, δεν μπορεί παρά να έχει στο πλευρό της συνεργάτες και συνοδοιπόρους το Σωματείο, τους φιλάθλους και τους οπαδούς. Χαιρόμαστε που έστω και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας δείχνετε να το κατανοείτε.

Για να έχει όμως μια τέτοια συνάντηση πραγματικό, ουσιαστικό νόημα και να μην αποτελέσει μια απόπειρα κατ’ επίφαση ενότητας, εκκρεμεί μια σειρά προϋποθέσεων και ενεργειών από μέρους σας, οι οποίες ουδέποτε έγιναν πράξη παρά τις παραινέσεις μας για το αντίθετο. Η «διακοπή σχέσεων» με το ιδρυτικό Σωματείο της Α.Α.Ε., η συκοφαντική δυσφήμιση μελών του Δ.Σ., οι ευθείες απειλές για την οικογενειακή και επαγγελματική γαλήνη τους, η απαξίωση των τμημάτων και των ομάδων της Α.Ε.Λ. και μάλιστα δια του τύπου, οι «απειλές» για δημιουργία ξεχωριστών τμημάτων υποδομής, οι ανακρίβειες, ψευδείς αναφορές γεγονότων και διαστρέβλωση άλλων, είναι μόνο μερικά από τα όσα πράξατε τους τελευταίους μήνες. Όλα αυτά αποτελούν προβλήματα που ενώ θα περιμέναμε με την πάροδο του χρόνου να τα διευθετήσετε ανακαλώντας δημοσίως ή έστω εγγράφως μεταξύ ημών τα όσα ατυχή και ψευδή υποστηρίξατε, αντιθέτως δεν έχουμε λάβει μηνύματα ότι προτίθεστε να πράξετε κάτι τέτοιο.

Ακόμη, παραμένει σε εκκρεμότητα και η βάση νόμου οικονομική υποχρέωση της ΠΑΕ προς το Σωματείο μας, παρά την υπομονή, κατανόηση και αρωγή που επιδείξαμε όπως εσείς ομολογήσατε πολλάκις προφορικά. Δυστυχώς η ανταμοιβή αυτής της στάσης μας ήταν η είσπραξη μόνο ενός μικρού ποσού ως έναντι.

Θεωρούμε ως πρώτο θετικό βήμα την κατανόηση από μέρους σας ότι ο διάλογος σε θεσμικό πλαίσιο και όχι ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, είναι ο δρόμος για την επίλυση των όποιων προβλημάτων. Θα συμφωνήσετε ότι οι διαλεγόμενοι διατηρούν το δικαίωμα να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια τους, ατομική και συλλογική.

Για αυτούς τους λόγους, αναμένουμε τις ανωτέρω αναφερόμενες ενέργειες από μέρους σας, ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ μας.

Μετα τιμής

Για το Δ.Σ. της Α.Ε.Λ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΚΑΣ

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση