ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΛ 21/5/2015

Το Σωματείο της ΑΕΛ, σεβόμενο το φυσικό ρόλο του αλλά και το διαχρονικό καθήκον του  να διαδίδει παντού τα ιδανικά και τις αξίες μας, οφείλει να πάρει θέση στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, εξελίξεις που συνδέονται άμεσα τόσο με την ΑΛΗΘΕΙΑ όσο και με το μέλλον της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας η οποία υπάγεται στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Το οφείλουμε απέναντι στον κόσμο της Ομάδας, στους εαυτούς μας, στα μέλη μας.

Την Τρίτη 19 Μαΐου 2015 το Σωματείο δια εκπροσώπου του παραβρέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνάντηση στην οποία μετείχαν διοικητικά στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ, εκπρόσωποι της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του Συνδέσμου οργανωμένων οπαδών ΑΛΚΑΖΑΡ. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η μη διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών, που σύμφωνα με την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ αποτελεί βασική και υποχρεωτική προϋπόθεση, προκειμένου να αδειοδοτηθεί η ΠΑΕ ΑΕΛ για τη συμμετοχή της στα πρωταθλήματα της Φούτμπολ Λιγκ και της Σούπερ Λίγκ.

Από όσα προφορικώς διαμείφθηκαν ενώπιον των στελεχών του Υπουργείου Ανάπτυξης, προέκυψε το συμπέρασμα ότι η διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών δεν μπορεί να καταστεί γεγονός, λόγω δικαστικής εκκρεμότητας που υφίσταται αυτή τη στιγμή μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, η οποία καθιστά απαγορευτική τη διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Μας κατέστη επίσης σαφές από τη μεριά του Υπουργείου ότι έγινε από πλευράς του ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με αντικείμενο το αν είναι δυνατόν να προχωρήσει το Υπουργείο στη διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών ανεξάρτητα από την έκβαση της μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και του Ελληνικού Δημοσίου δικαστικής εκκρεμότητας.

Από την ενημέρωση που έχουμε και ΥΠΕΥΘΥΝΑ μεταφέρουμε στον κόσμο της Λάρισας, προκύπτουν τα εξής:

  1. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δεν γνωμοδότησε επί του ερωτήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης ως αναρμόδιο να πράξει κάτι τέτοιο, και επέστρεψε το φάκελο στο Υπουργείο, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του ερωτήματος η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου, η μόνη τελικά αρμόδια να πράξει τούτο.
  2. Η «νομική εκκρεμότητα» μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 που δεν επιτρέπει στο Υπουργείο Ανάπτυξης να προβεί στην διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία αδειοδότησης της νυν ΠΑΕ ΑΕΛ, αφορά αίτηση που κατατέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 την 30η Ιουνίου 2014  με την οποία αίτηση το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 με αντικείμενο τον διορισμό ορκωτού ελεγκτή λογιστή από το ισχύον Δημόσιο Μητρώο Νομίμων Ελεγκτών, για να ελέγξει:

Α. Τις οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 περιόδου 1-7-2010 έως 30-6-2011

Β. Τις οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 περιόδου 1-7-2011 έως 30-6-2012

Γ. Τις οικονομικές καταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 περιόδου 1-7-2012 έως 30-6-2013

Δ. Την διερεύνηση της τύχης της δοθείσας προκαταβολής των € 7.000.000,00 για την απόκτηση ποσοστού έως 8% της εταιρείας «Γήπεδο Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λάρισας Α.Ε.» καθώς από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών και Πίστεως, η εν λόγω προκαταβολή δεν προκύπτει ότι επεστράφη στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 1964 Π.Α.Ε.» και

Ε. Οτιδήποτε άλλο διαπιστωθεί σχετικά με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας των παραπάνω χρήσεων.

Η υπόθεση συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας την 5η Μαΐου 2015 και αναμένεται η έκδοση της αποφάσεως επ’ αυτής το αργότερο μέχρι την 5η Ιουνίου 2015.

Από τα παραπάνω αβίαστα προκύπτει τι ακριβώς είναι η «δικαστική εκκρεμότητα» που φρενάρει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, και συνεπακόλουθα στερεί από την ΠΑΕ ΑΕΛ το δικαίωμα αδειοδότησης από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και για τις δύο επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου.

Δεν είναι «κάτι τυπικό» όπως τόσον καιρό διατείνονται κάποιοι στην πόλη της Λάρισας.

Σαφέστατα και δεν είναι η μηνυτήρια αναφορά του Σωματείου περί καθυστέρησης της έναρξης της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, η οποία κατατέθηκε ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΦΟΥ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ για να την πραγματοποιήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 δια του διορισμού εκκαθαριστών από πλευράς της, και κατέθεσε το Σωματείο αίτηση στο Δικαστήριο για τον διορισμό εκκαθαριστών  η οποία μετά από αναβολή που ζήτησε η πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 τον Δεκέμβριο του 2013 η οποία προσδιορίστηκε με αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 για τον Φεβρουάριο του 2014, τότε και μόνον εδέησε η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 να διορίσει εκκαθαριστές και να ξεκινήσει την διαδικασία εκκαθάρισης.

Τι είναι τελικά;

Είναι η αίτηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 περί διενέργειας έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά της εταιρείας.

Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν που με περισσό θράσος αποκρύπτουν από τον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας την αλήθεια εδώ και έναν περίπου χρόνο;

Ποιοι είναι αυτοί που δε δίστασαν και δε διστάζουν να κατασυκοφαντήσουν το Σωματείο της ΑΕΛ ως δήθεν υπεύθυνο για την ύπαρξη της δικαστικής εκκρεμότητας και την περαιτέρω μη ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και συνεπακόλουθα της μη διαγραφής της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών;

Και ποιοι είναι αυτοί που τους συνδράμουν σε καθημερινή βάση σ’ αυτή την ανίερη, πρωτοφανή και ανεπαίσχυντη δράση τους, συκοφαντώντας το Μητρικό Σωματείο και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου, αποπροσανατολίζοντάς τον μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εντολοδόχων τους;

Τους παραδίδουμε στην χλεύη και την περιφρόνηση της Λάρισας, ως ομάδα που συντεταγμένα και για τους δικούς της αποκλειστικά λόγους επιχειρεί με απόλυτη επιτυχία μέχρι σήμερα να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από τους υπαιτίους των τεράστιων προβλημάτων και να τα στρέψει στους εύκολους στόχους, σε αυτούς που καθημερινά υπηρετούν το Σωματείο της ΑΕΛ με όλες τους τις δυνάμεις. Τους επιστρέφουμε τη λάσπη και τους δηλώνουμε ότι δεν θα πάψουμε ποτέ να αντιμαχόμαστε την συκοφαντία, τις ύβρεις και την δόλια επίρριψη ευθυνών σε οποιονδήποτε άλλο πλην εκείνων που είναι αποκλειστικοί δημιουργοί και φορείς των ευθυνών αυτών.

Κι επειδή αδιαμφισβήτητες ευθύνες για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα προκύπτουν και για την εν ενεργεία ΠΑΕ ΑΕΛ, η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει την τεράστια ευθύνη και την υποχρέωση να γνωρίζει τόσο τα προβλήματα, όσο και την προέλευση τους. Για μας είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν στην ΠΑΕ ΑΕΛ την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και τις ενέργειες του Ελληνικού Δημοσίου κατά της αυτής ΠΑΕ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Είναι ανεπίτρεπτο να τις μαθαίνουν από εμάς σήμερα. Οφείλουν να αναλάβουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να πράξουν όσα οφείλουν και υποχρεούνται να πράξουν.

Το Σωματείο, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις πολύ στενά και θα ενημερώνει τον κόσμο της Λάρισας διεξοδικά, διότι για μας η ΑΕΛ ήταν, είναι και θα είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας, προκειμένου να προστατέψουμε την φήμη του Σωματείου μας έναντι κάθε συκοφάντη, λασπολόγου, εγκάθετου ή υποκινούμενου καλοθελητή.

Κλείνοντας, ευχόμαστε την ερχόμενη εβδομάδα η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ να κατανοήσει την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η νεοσύστατη ΠΑΕ ΑΕΛ  η οποία δεν έχει καμία σχέση με την υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΛ  1964 και να χορηγήσει στην ΠΑΕ ΑΕΛ την άδεια συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτως της μη διαγραφής της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων της.

ΣΗΜΑ ΑΕΛ

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση