×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Κατόπιν σχετικής απόφασης του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964, απεστάλη σήμερα στην ΕΠΟ η δήλωση συμμετοχής της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ο υποβιβασμός της ομάδας μας λόγω χρεών σε ερασιτεχνική κατηγορία για πρώτη φορά από συστάσεως επαγγελματικού ποδοσφαίρου αποτελεί μια μελανή κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΛ.

Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η τύχη που θα έχει το Νέο Γήπεδο της ΑΕΛ (AEL FC Arena) καθώς και το προπονητικό της κέντρο στα Δένδρα, περιουσιακά στοιχεία που η ύπαρξή τους οφείλεται αποκλειστικά (και μόνον) στην ύπαρξη της ΑΕΛ, και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Ομάδα και τον Λαό της. Ο κίνδυνος απώλειάς τους για την ΑΕΛ εγείρει τεράστια ηθικά ζητήματα και δεν πρέπει να περάσει έτσι.

 

Ως Μητρική ΑΕΛ πλέον έχουμε το χρέος να κοιτάξουμε μόνο μπροστά. Καταρχάς να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διοικητικά μας θέματα και κατόπιν να οργανώσουμε και να θωρακίσουμε ιδανικά το αγωνιστικό τμήμα της ΑΕΛ εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη χρηματοδότηση και παλλαϊκή στήριξη. Να διαφυλάξουμε με αποφασιστικότητα και πυγμή τα συμφέροντα της ΑΕΛ, ούτως ώστε τα λάβαρα της ομάδας να κυματίσουν και πάλι περήφανα εκεί που τους αρμόζει. Να επιβάλλουμε στην επόμενη ΠΑΕ εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη καταστάσεων σαν τη σημερινή.

Με τον Λαό ενωμένο στο πλάι της, η ΑΕΛ δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβηθεί. Το δεύτερο «ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ» θα σαρώσει τους πάντες και τα πάντα σαν ορμητικό ποτάμι. Η Γ’ Εθνική πρέπει και θα αποτελέσει την απαρχή της υγιούς ΑΕΛ που θα είναι χτισμένη πάνω σε στέρεες βάσεις και σαφείς αρχές. Η ώρα της συσπείρωσης, η ώρα της ένωσης έφτασε. ΜΟΝΟ ΑΕΛ.

 

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας ΑΕΛ 1964 που διορίστηκε από το Ειρηνοδικείο Λάρισας συγκροτήθηκε χθες 11.07.2013 σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος: Αντώνιος Γραβάνης
Αντιπρόεδρος: Ηλίας Φασούλας
Γενικός Γραμματέας: Αθανάσιος Ολύμπιος
Ταμίας: Αναστάσιος Τριανταφύλλου
Ειδικός Γραμματέας: Παναγιώτης Μαγαλιός
Έφοροι ποδοσφαίρου: Σπυρίδων Θεοχαρίδης
Έφοροι μπάσκετ: Χαράλαμπος Γκιάστας
Έφορος στίβου: Νικόλαος Λιντέρης 
Μέλη: Μιχαήλ Παπουλιάκος, Ζήσης Χελιδώνης, Αθανάσιος Κανάκης.

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία (6-5) ότι η ημερομηνία  σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή νέων οργάνων του Σωματείου θα πρέπει να ληφθεί μόνον μετά τη δρομολόγηση των διοικητικών και αγωνιστικών εξελίξεων στην ΠΑΕ ΑΕΛ από τον μεγαλομέτοχό της και το αργότερο την 7η Σεπτεμβρίου 2013 (η άλλη πρόταση προέβλεπε αρχαιρεσίες την 01.08.2013). 

3. Μετά την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των πέντε μελών του Δ.Σ. που μειοψήφησαν και ενώ προηγουμένως κάποιοι εξ αυτών είχαν δηλώσει παραίτηση, η συνεδρίαση του Δ.Σ. συνεχίστηκε με παριστάμενα τα λοιπά έξι (6) μέλη. Μπροστά στη δυσάρεστη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την αποχώρηση των υπολοίπων και υπό την απειλή νέας προσφυγής στο Ειρηνοδικείο λόγω των παραιτήσεων (που θα συνεπαγόταν παράταση της αβεβαιότητας και ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση) και με γνώμονα την ενότητα και το καλό του Σωματείου, τα μέλη που η πρότασή τους είχε προηγουμένως πλειοψηφήσει, αποφάσισαν να θέσουν εκ νέου το θέμα σε ψηφοφορία και να συνταχθούν με την αρχικώς απορριφθείσα πρόταση για ημερομηνία της Γ.Σ. την 01.08.2013. Οι προφορικές παραιτήσεις ανακλήθηκαν.

4. Εγκρίθηκαν οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της επιτροπής ποδοσφαίρου σχετικά με την προετοιμασία του Σωματείου για το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ανδρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική. Εξουσιοδοτήθηκε η επιτροπή ποδοσφαίρου να συνεχίσει τις σχετικές ενέργειες σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

5. Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Γενικού Αρχηγού της ΠΑΕ ΑΕΛ Μίμη Τσακμακίδη. 

6. Σχετικά με τη φημολογία παραχώρησης του AEL FC Arena από την Γήπεδο ΑΕ στην ομάδα της ΠΑΕ Βέροια, η διοίκηση της ΑΕΛ 1964 ομόφωνα εκφράζει τη διαφωνία της σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο που θα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα κάθε Λαρισαίου, αλλά και με τον πρωταρχικό σκοπό παραχώρησης της έκτασης και κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΛ.

Το καθιερωμένο δείπνο προς τιμή των ομάδων που κατάφεραν με την προσπάθειά τους να φτάσουν στους τελικούς των υπερπρωταθλημάτων υποδομής ΕΠΣΛ παρέθεσε για μια ακόμη χρονιά η επιτροπή ποδοσφαίρου της ΑΕΛ 1964.

Στο φετινό τραπέζι στο οβελιστήριο «Ελιξήριο» παρευρέθηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Εφήβων ΑΕΛ Κ17 (που κατέκτησαν το τρόπαιο για 3η συνεχή χρονιά), των ομάδων Παίδων (ΑΕΛ1998 και ΑΕΛ1999 που συμμετείχαν σε μεγάλο και μικρό τελικό αντίστοιχα) και της ομάδας Προπαίδων ΑΕΛ2000 και σύσσωμο το προπονητικό τιμ των τμημάτων υποδομής. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι ομάδες της ΑΕΛ (Προπαίδων-Παίδων-Εφήβων) έφτασαν σε οκτώ από τους εννιά τελικούς (και σε έναν ημιτελικό) και κέρδισαν τα πέντε από τα εννιά τρόπαια.

Η ανοδική πορεία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ πιστοποιήθηκε και φέτος από τις επιτυχίες των τμημάτων της σε διάφορα τουρνουά ανά την Ελλάδα αλλά και από την καθολική αναγνώριση φίλων και αντιπάλων τόσο για την ομαδική όσο και για την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ. Πέρα από τις πρωτιές και διακρίσεις των ομάδων της ΑΕΛ, οι ποδοσφαιριστές Ιωάννης Καλύβας (ΑΕΛ2000), Θανάσης Ζυγούρης (ΑΕΛ2001) και Φώτης Μαστακούλης (ΑΕΛ1999) αναδείχθηκαν MVP στην ηλικιακή τους κατηγορία στα τουρνουά Kos Football Academy ο πρώτος και 7ο Βαλκανικό Τουρνουά οι δύο τελευταίοι.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Δημήτρη Τζουμάκη, αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή του στην τελική επιλογή της Εθνικής Ομάδας Παίδων (Κ15). Αντίστοιχη πλακέτα θα αποσταλεί και στον δεύτερο διεθνή της ομάδας Δημήτρη-Ρίτσαρντ Μαγγίνη που βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Το έργο που επιτελείται στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου αποκτά τεράστια σημασία στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της ΑΕΛ. Παρά τα γνωστά προβλήματα υποδομής, οι πανελλαδικής εμβέλειας διακρίσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ αποδεικνύουν ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να «ζηλέψουν» από τους συνομηλίκους τους ανά τη χώρα, που κατά βάση αποτέλεσαν τις πολυδιαφημισμένες μεταγραφές «ταλέντων» του παρελθόντος.

Όποιες κι αν είναι οι διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΑΕΛ, το ποδοσφαιρικό αύριο της ΑΕΛ είναι εξασφαλισμένο. Κι αυτό χάρη στις επίμονες και κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι λίγοι αφοσιωμένοι εθελοντές, οι προπονητών και γυμναστές της Ακαδημίας και κυρίως οι πολλές δεκάδες ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ.

Στο πλαίσιο του δείπνου η επιτροπή στίβου δεξιώθηκε τους αθλητές στίβου που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά καθώς και τους προπονητές κ.κ. Χρήστο Γκόλτσιο και Γιάννη Ακριβούλη που καθημερινά μοχθούν για την βελτίωση των αγωνιστικών επιδόσεών τους. Τρεις μόλις ημέρες μετά το δείπνο ο αθλητής Νίκος Μασούρας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο του δεκάθλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας. 

Οι φωτογραφίες του κ. Νίκου Κούτρα ΕΔΩ.

Δείπνο προς τιμή φιναλίστ 2013


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της ΑΕΛ 1964 στο 7ο Βαλκανικό Τουρνουά που πραγματοποιήθηκε  στο αθλητικό κέντρο "Ατέρμων" μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κιλκίς.
Το Σωματείο μας συμμετείχε με δύο τμήματα: Το Τμήμα Παίδων με παίκτες γεννημένους το 1999 και το Τμήμα Προπαίδων με ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2001&2002.

Στην κατηγορία Προπαίδων η Ομάδα μας στη φάση των ομίλων, έδωσε τους εξής αγώνες:
1η αγωνιστική: Παοκ Κομοτηνής – ΑΕΛ  1-3 (Μητσιούλης, Μαγιάκος, Σκουλίδης)
2η αγωνιστική: Κανονιέρηδες – ΑΕΛ  2-1 (Καλφούντζος)
3η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ελλήσποντος Κρ. 2-1 (Καλύβας, Καμπέρης)
Στη φάση των ομίλων η ομάδα τερμάτισε δεύτερη πίσω από τους Κανονιέρηδες και συμμετείχε στον μικρό τελικό. Στην ουσία η πρόκριση για τον τελικό χάθηκε στο παιχνίδι με τους Κανονιέρηδες, όπου ο διαιτητής του αγώνα επέτρεψε να γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι στα όρια του αντιαθλητικού, με αποτέλεσμα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή Θανάσης Ζυγούρης, να αποχωρήσει τραυματίας από τον αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Κάπου εκεί το παιχνίδι έγειρε υπέρ των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο σκορ και παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών μας, να μην έλθει η ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.
Στον μικρό τελικό η ΑΕΛ2001, αντιμετώπισε σε μορφή τουρνουά για την 3η θέση, τον Παοκ Κομοτηνής 4-0 
(2-Καλύβας, Ζυγούρης, Γκουγκίδης) και τον Αλέξανδρο Κιλκίς 0-0 και έτσι κατέκτησε την 3η θέση.
Η αποστολή της ΑΕΛ2001 (Προπαίδες):
Σουλούκος, Ρήγας, Τσολάκης, Γκουτζουρέλας, Ράχης, Καλφούντζος, Καμπέρης, Σκουλίδης, Μαγιάκος, Μητσιούλης, Γκουκίδης, Ζυγούρης, Καλύβας, Καλαπανίδας.
Προπονητής Γούλας Κώστας.

Στην κατηγορία των Παίδων η ΑΕΛ1999, για την φάση των ομίλων είχε τα εξής αποτελέσματα:
1η αγωνιστική: ΑΕΛ – Παοκ Κομοτηνής 3-0 (Λάιος, Μακροβασίλης, Κωστομοίρης) 
2η αγωνιστική: ΑΕΛ – Εθνικός Σιδηροκάστρου 4-0 (2-Τσιούτσιας, Σπύρος, Μπλάτσας)
3η αγωνιστική: Ακ. Κούδα – ΑΕΛ 0-0
Η ομάδα μας προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όπου βρήκε τους Κανονιέρηδες που στην τελευταία αγωνιστική στον όμιλό τους νίκησαν τον Παοκ Θεσ/κης με 4-1 και πήραν αυτοί την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.
Στον τελικό έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολύ ένταση, πάθος και δύναμη. Η ομάδα της ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλο και προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα τελικά να προηγηθεί νωρίς, στο δέκατο λεπτό, με τον Τσιούτσια. Η ομάδα μας συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν άφηνε περιθώρια στον αντίπαλο για να αντιδράσει. Όμως μία αδράνεια στην άμυνά μας, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, έδωσε την δυνατότητα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει.
Στο δεύτερο ημίχρονο παρά την ψυχρολουσία της ισοφάρισης η ΑΕΛ1999 συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει τον αντίπαλο. Και ενώ όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου η επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, μία ακόμα αδράνεια στην αμυντική γραμμή, έφερε πέντε λεπτά πριν το τέλος τον αντίπαλο σέντερ φορ, τετ α τετ με τον τερματοφύλακα μας. Εκεί όμως με απίστευτη ψυχραιμία ο Παπαρσένος απέκρουσε το πλασέ του αντιπάλου και έσωσε την ομάδα από την ψυχρολουσία, δίνοντας φτερά στους συμπαίκτες του για να συνεχίσουν να πιέζουν για το γκολ την νίκης.
Κάτι που και τελικά έγινε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον Μαστακούλη να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και από έξω αριστερά, να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει στην απέναντι γωνία τον τερματοφύλακα κάνοντας όλη την αποστολή να ξεσπάσει σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Η αποστολή της ΑΕΛ1999 (Παίδες):
Παπαρσένος, Κουτσουνάκης, Κωστομοίρης, Λάιος, Μαστακούλης, Καραγιώργος, Παπακώστας, Νικολακούλης, Τσιούπρος, Μπλάτσας, Μακροβασίλης, Κουτσογιάννης, Τσιούτσιας, Βαλαώρας, Ζιώγας, Τσιαντούλης, Σπύρος.
Προπονητής Βασιλείου Γιάννης.

Άριστες οι εντυπώσεις που άφησε η αποστολή της ΑΕΛ τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά, με όλους να επαινούν το καλοδουλεμένο σύνολο που παρουσίασαν οι ομάδες της ΑΕΛ, αλλά και την άψογη εικόνα που είχε η αποστολή κατά την παραμονή της στο αθλητικό κέντρο. Αρχηγός αποστολής της ΑΕΛ ο κ. Νίκος Λυντέρης.

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι σε ατομικό επίπεδο διακρίθηκαν από την ΑΕΛ οι:

ΜVP Παίδων: Μαστακούλης Φώτης
1ος Σκόρερ Παίδων: Τσιούτσιας Αλέξανδρος
MVP Προπαίδων: Ζυγούρης Θανάσης 

Ευχαριστίες:

Η αποστολή της ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά:

  • τον διοργανωτή κ. Λάιο Αθανάσιο για την φιλοξενία του,
  • την Ευαγγελία Σακελάρη (υπεύθυνη για την αποστολή της ΑΕΛ)
  • και τέλος την φυσικοθεραπεύτρια Λένα Ζέλιου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην αποστολή.
Σελίδα 1 από 31

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση