strantzalis-syn-typou-2013-14

«Έγινε ένα καλό παιχνίδι από πλευράς μας. Σίγουρα το σκορ του πρώτου ημιχρόνου μας ικανοποιεί μέσα από τον τρόπο με τον οποίο παίξαμε. Στο δεύτερο θα ήθελα περισσότερη αυτοσυγκέντρωση στις τελικές προσπάθειες γιατί θέλαμε να αυξήσουμε το σκορ για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως για λόγους ηθικού και ψυχολογικούς, να μπορέσουν, δηλαδή, αυτά τα παιδιά να νιώσουν δυνατοί. Η όλη συμπεριφορά, πάντως, με ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Από αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να συγκεντρωθούμε στο επόμενο ματς», δήλωσε ο Γιώργος Στράντζαλης μετά από το νικηφόρο εντός έδρας ματς με τον Κάστορα. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν:

-Σε ένας ματς που είναι ήδη 4-0 από το ημίχρονο και που ο αντίπαλος είναι ομάδα χαμηλής δυναμικότητας ποιο είναι το σκεπτικό της χρησιμοποίησης του Κυριακίδη; Προφανώς θέλατε να δείτε κάτι, δεν βάλατε αμυντικό χαφ γιατί φοβόσασταν το παιχνίδι. Αυτό θα θέλαμε να μάθουμε, τι ήταν αυτό που θέλατε να δείτε…

«Να διευκρινίσω κάτι, καταρχήν. Όλη την εβδομάδα γίνεται μια προετοιμασία και μια αξιολόγηση των παικτών. Όταν, λοιπόν, η ομάδα έχει τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα, θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στις επιλογές μου. Πολλές φορές ο σχεδιασμός μπορεί να βγει, μπορεί – όμως – και όχι. Θεώρησα ότι μέσα από την προσωπικότητα και την αξία του Ηλία – γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένος στο προηγούμενο παιχνίδι και είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τη δική του ιστορία – να μπορέσω να τον φτιάξω και ψυχολογικά μέσα από αυτό το εικοσάλεπτο. Όσο για τα νεαρά παιδιά, αρχίζω και συνειδητοποιώ ότι χρειάζονται πολύ μεγάλη υποστήριξη πρωτίστως από το οικογενειακό περιβάλλον και μετά από εμένα. Τι εννοώ: Όταν το σκορ είναι 2-0 ή και 3-0 όλοι περιμένετε να δείτε τους μικρούς μέσα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εγώ δεν έχω μικρό στην ομάδα μου. Έχω αξία. Όταν συνειδητοποιήσω ότι αυτή η αξία και στο 0-0 και στο 3-0 θα έχει την ίδια συμπεριφορά τότε θα είναι αναλόγως βασικός, ή αναπληρωματικός ή εκτός αποστολής. Αυτό είναι το δικό μου σκεπτικό. Δεν ξέρω αν συμβαδίζει με το σκεπτικό των έξω, αλλά για μένα έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Γιατί όταν έπαιζα εγώ στα 17 μου, φαινόταν ότι υπήρχε μια αξία. Είτε το σκορ ήταν 0-0, είτε χάναμε 2-0, είτε κερδίζαμε 3-0. Αυτό που προσπαθώ να περάσω σε αυτά τα παιδιά, τα οποία χρειάζονται μεγάλη υποστήριξη και από εμένα και από το περιβάλλον που περικλείει το αγωνιστικό, είναι ότι κάθε φορά που παίρνουν την ευκαιρία θα πρέπει η παρουσία τους να είναι η ίδια είτε στο 0-0, είτε όταν η ομάδα χάνει, είτε όταν κερδίζει άνετα. Και εκεί χρειάζεται υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν βλέπω τη συμμετοχή σαν γονιός, δεν βλέπω την απουσία από την 18άδα σαν γονιός. Βλέπω ότι αυτό το παιδί καθημερινά βελτιώνεται και μέσα από τον προπονητή που έχει καθημερινή εικόνα. Και βεβαίως να ζητήσω συγγνώμη αν κάνω λάθος κάποια φορά, γιατί άνθρωπος είμαι και λάθη θα κάνω. Αλλά για μένα το κριτήριο είναι πρώτα η εικόνα στην προπόνηση και μετά στο παιχνίδι».

-Τελείωσε ο πρώτος γύρος με την ομάδα στην κορυφή και σε απόσταση 7 βαθμών από τον δεύτερο. Θεωρείτε ότι τελείωσε, ουσιαστικά, το πρωτάθλημα;

«Σε καμία περίπτωση. Δεν μπορούμε να προδικάσουμε από τώρα ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, αλλιώς δεν είμαστε ΑΕΛ. Η ΑΕΛ κοιτάει πάντα το επόμενο ματς, όχι το μεθεπόμενο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι μέσα και από το σημερινό αποτέλεσμα να δουλέψουμε με μεγαλύτερη διάθεση, να δώσουμε ακόμη καλύτερο ηθικό και ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους. Ο αντίπαλος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα μόνο όταν η ομάδα δεν είναι καλά. Όταν, όμως, είναι καλά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

-Ένα σχόλιο για τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας;

«Με την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών θελήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα σε καίριες – κατά τη γνώμη μου - θέσεις κυρίως με παίκτες που εξυπηρετούν τον μακροπρόθεσμο στόχο και κάποιους που έχουν προσωπικότητα και εμπειρία, όπως ο Τσεμπερίδης».

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση