strantzalis-syn-typou-2013-14

«Θεωρώ ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τον ρυθμό που θέλαμε, αν και δεν κινδυνεύσαμε σε φάσεις παρά μόνο σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου, ο οποίος δεν δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες παρά μόνο σε μία περίπτωση. Θεωρώ ότι ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου είναι αυτός που αρμόζει στην ΑΕΛ. Ο ρυθμός, το αγωνιστικό πάθος και το πλάνο για να πάρουμε μία νίκη η οποία θα μας πήγαινε με αβαντάζ στο δεύτερο και τελευταίο ημίχρονο. Γιατί σήμερα θεωρώ ότι παίξαμε απλώς το πρώτο ημίχρονο. Για την ΑΕΛ δεν τελειώνει τίποτε εδώ. Η ΑΕΛ έχει μάθει να κοιτάει πάντα μπροστά, την επόμενη μέρα. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που εκφράζουν το όραμα, τη σύμπνοια, τη συνοχή, την ιδέα και πάνω απ’ όλα την αξία. Αυτή η ομάδα έχει αξία και δεν πρέπει να την υποβαθμίζει κανείς. Το «γιούχα» είναι προς το πρόσωπό μου. Δεν έχω κανένα θέμα σε αυτό, γιατί κλείνω τα αυτιά μου. Είναι ευλογία να είμαι εδώ και είμαι προσανατολισμένος μόνο στην ομάδα μου και πουθενά αλλού. Θεωρώ ότι η πρώτη ημέρα μέσα από αυτή την αγωνιστική προσπάθεια που είχαμε θα είναι προς όφελος όλων. Δεν θέλω να αδικήσω τα παιδιά μέσα από ένα γκολ που πετύχαμε μόνοι μας. Η προσπάθεια είναι μεγάλη και αν κρίνω από αυτό που είπε ο συνάδελφος προπονητής για το πέναλτι, γιατί δικαιούμασταν ένα πέναλτι, ενδεχομένως να ήμασταν και από πιο νωρίς μπροστά στο σκορ. Δεν θέλω να αδικήσω και τον διαιτητή, αλλά εισπράττω αυτό που μου είπε ο ποδοσφαιριστής μου».

-Πως εξηγείτε την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο;

«Έχουμε να κάνουμε με μία διαδικασία παιχνιδιού που έχει δύο μέτωπα. Ο αντίπαλος θέλησε να κλείσει τα δικά μας ατού, ίσως εγκλωβιστήκαμε στο πρέσινγκ του αντιπάλου, δεν είχαμε λύσεις μεσοεπιθετικά με συνέπεια να μην βρούμε τον ρυθμό που θέλουμε και πολύ περισσότερο τον τρόπο να παίξουμε από τις πλευρές μας, γιατί η ομάδα μας έχει μάθει να πλαγιοκοπεί πολύ. Στο δεύτερο είχαμε αρκετές πλαγιοκοπήσεις, με την είσοδο και του Πατινιώτη πήραμε περισσότερες ανάσες, βρήκαμε καλύτερο ρυθμό και δημιουργήσαμε φάσεις. Αν κρίνω και από τον παλμό του κόσμου σε εκείνο το διάστημα νομίζω ότι έβλεπε αυτή τη βελτίωση και έδινε ακόμη περισσότερη ώθηση στην ομάδα».

-Την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα αναφερθήκατε στην πίεση που είχε η ομάδα από το αρνητικό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής στη Φιλιππιάδα. Στο τέλος μάλιστα ακούστηκαν και αποδοκιμασίες…

«Η «γιούχα» θεωρώ ότι ήταν κυρίως προς το πρόσωπό μου. Πιστεύω ότι η πλειοψηφία ήταν ευχαριστημένη από την προσπάθεια που είδε. Σαφώς και το αποτέλεσμα δεν μας ευνοεί, αυτό είναι σίγουρο, αλλά υπάρχει κι ένα δεύτερο μέρος».

-Οι αποδοκιμασίες σε συνδυασμό με το κακό αποτέλεσμα ίσως δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα…

«Όχι. Όποιος εκπροσωπεί αυτή την ομάδα είναι μαθημένος στην πίεση. Χωρίς πίεση δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Παρερμηνεύτηκε μια δήλωση που έκανα στο ματς με τον Όλυμπο Κέρκυρας. Δεν θα μπορούσα να δείξω έπαρση σε μια ομάδα που ήρθε λίγη ώρα πριν από τον αγώνα… Έχω τόσο αυτοσεβασμό και ταπεινότητα που δεν φαντάζεστε. Το θέμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια η οποία με ικανοποιεί. Το παιχνίδι έτσι όπως εξελίχθηκε έπρεπε, βάσει ευκαιριών, να το κερδίσουμε εμείς. Δεν μπορώ να προσφέρω μια ανασφάλεια. Την πίεση πρώτος εγώ την επιζητώ γιατί υπάρχουν απαιτήσεις. Η ομάδα πρέπει να κερδίσει την κατηγορία και ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς θα πρέπει να είναι και πάλι με στόχο τον πρωταθλητισμό. Χωρίς πίεση δεν γίνεται. Είμαστε όλοι μαθημένοι στην πίεση. Αν η εικόνα του σημερινού παιχνιδιού είχε έναν αντίπαλο που θα μας είχε κλείσει στα καρέ, τότε ναι θα ήμουν πολύ απογοητευμένος και θα το είχα υποστηρίξει κι εδώ μέσα. Ό,τι έγινε στην Ηγουμενίτσα το συζητήσαμε και νομίζω ότι σε δύο μέρες η εικόνα της ομάδας άλλαξε, δεν είχε καμία σχέση η σημερινή με την εικόνα της περασμένης Κυριακής. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ το εισπράττω».

-Μια ερώτηση για τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Υπήρχε η πληροφορία ότι η ομάδα κινείται για τον Πόνσε, έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός. Η ομάδα απέκτησε έναν αμυντικό μέσο και οι πληροφορίες λένε ότι αναζητεί κεντρικό αμυντικό και όχι επιθετικό χαφ. Τελικά η ομάδα θέλει «δεκάρι» ή όχι;

«Επειδή έδωσα μια συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα, είπα ότι αν βρεθεί μια λύση που θα είναι αξιόλογη και θα ισορροπήσει αυτούς τους παίκτες που έχουμε, τότε καλώς να αποκτηθεί. Αν μέσα από τις επιλογές που έχουμε δεν προχωρήσει τελικά η μεταγραφή ενός μεσοεπιθετικού, θεωρώ ότι δε χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες. Γιατί δεν εξαρτάται μόνο από εμάς τι θέλουμε, εξαρτάται και από τον συγκεκριμένο στόχο αν και εφόσον μπορεί να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή. Σε αυτές τις ανακοινώσεις, υπεύθυνη είναι η διοίκηση. Εγώ προσωπικά επιλέγω κάποιες θέσεις, τις αναφέρω και από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεργασία».

-Αισθάνεστε ότι εκτός από τον κόσμο, σας ασκείτε πίεση και από την πλευρά της διοικούσας επιτροπής;

«Τι εννοείτε πίεση; Η ΑΕΛ πρέπει να κερδίζει παντού, αν εννοείτε αυτό. Σας είπα και πριν ότι η πίεση έρχεται σε μένα κι εγώ δημιουργώ πίεση στους ποδοσφαιριστές. Γιατί αυτή η ομάδα έχει γεννηθεί να λειτουργεί έτσι. Και στα φιλικά πάλι πίεση ζητάμε. Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι. Όσον αφορά στην πίεση προς το πρόσωπό μου από τη διοίκηση, είναι ότι εμείς θέλουμε νίκες. Αυτό εξυπακούεται. Υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο στην ομάδα, το οποίο δεν είναι στην τύχη. Σας είπα από την πρώτη μέρα που ήρθα ότι θέλω να παίξω ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και που θα έχουμε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Θεωρώ ότι το έχουμε πετύχει στο 99,9%. Και μέσα από τα γκολ που έχουμε πετύχει στο πρωτάθλημα και μέσα από τη σημερινή προσπάθεια».

-Εσείς είστε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα;

«Λέτε γενικά; Σίγουρα όχι, δεν είμαι ικανοποιημένος. Εγώ μιλούσα για σήμερα».

-Ακόμη και κόντρα στον Όλυμπο Κέρκυρας η ομάδα έπαιξε κακό ποδόσφαιρο.

«Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η άποψή σας. Ο προβληματισμός υπάρχει. Για σήμερα, όμως, αν μιλάμε εγώ είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Από τον αντίπαλο ήμασταν καλύτεροι».

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση