Μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 σημείωσε η ΑΕΛ μέσα στην έδρα του Άρη.

Η ομάδα του Βασίλη Πάνου ξεκίνησε νωθρά τον αγώνα και άργησε να βρει πατήματα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κερδίζουν εύκολα την μπάλα και να πιέζουν την άμυνα της  ΑΕΛ. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου, νευρικότητα και πολλές λάθος πάσες και επιλογές εκατέρωθεν. Η ΑΕΛ απείλησε την αντίπαλη εστία μονάχα σε δύο περιπτώσεις με την Seara, η οποία από δύσκολη θέση δεν σημάδεψε σωστά ενώ ο Άρης είχε πιο κλασικές ευκαιρίες, με την Βλασιάδου να καθαρίζει την πρώτη φάση σταθερά και στην δεύτερη φάση να αποκρούει ξανά η Βλασιάδου και έπειτα να έρχεται η Γούλα με αυτοθυσία και με το σώμα της να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ στο δεύτερο σουτ που ακολούθησε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πιο αποφασισμένη και προσεκτική και τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως, αρχικώς με τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και έπειτα με τις ευκαιρίες που άρχισε να δημιουργεί, κυρίως με τις Seara και Γούλα. Σε μία από αυτές η Seara βρέθηκε απέναντι από την Αναστασιάδης, όμως πριν προλάβει να πλασάρει η αμυντικός των γηπεδούχων την ανέτρεψε με αποτέλεσμα ο διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει η Nikolina Musto η οποία και σημάδεψε σωστά για να ανοίξει το σκορ. Στην συνέχεια η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να σημειώσει και δεύτερο τέρμα κάτι που το κατάφερε η Musto και πάλι, όταν η Seara τρύπησε την άμυνα του Άρη από τα αριστερά και το διαγώνιο σουτ που έκανε απέκρουσε η Αναστασιάδης, με την μπάλα όμως να στρώνεται στην Musto η οποία από πλεονεκτική θέση δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο θέλει να ξεχάσει η ΑΕΛ, ενώ αντίθετα κρατάει την αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά το θετικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς ο αγώνας σημαδεύτηκε με πολλούς τραυματισμούς και από τις δύο πλευρές. Από την ΑΕΛ σε μία ανύποπτη φάση η Πίσπα χτύπησε στον ώμο όπως προσγειώθηκε άτσαλα στο έδαφος ενώ η Κόντου αποχώρησε στο 38' μετά από ενοχλήσεις που είχε στον τετρακέφαλο. Τις επόμενες ημέρες θα εκτιμηθεί η κατάσταση και των δύο.

Για την ΑΕΛ, Βασίλης Πάνος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Κόντου, Ρήγα, Παυλοπούλου, Τσαραντάνη, Γούλα, Castanon, Musto, Seara
Αλλαγές: Σωτηριάδη, Μέλλου, Πίσπα, Καραλεξίδου
Στην αποστολή βρέθηκαν: Μίσσια, Μούκα

Αρκετά καλή η διαιτησία της τριπλέτας των Δημητριάδη, Κούρα, Μαυροπούλου από την Χαλκιδική.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί την ομάδα του Άρη για την φιλοξενία και τους εύχεται καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα ελπίζει οι τραυματισμοί που προέκυψαν στον αγώνα να είναι επιπόλαιοι και να είναι γρήγορη η επιστροφή στα γήπεδα.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ θα υποδεχθεί τις Ελπίδες Καρδίτσας, στον πρώτο εντός έδρας αγώνα για τη φετινή χρονιά, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο AEL FC ARENA.

AR-AEL-2 AR-AEL-3

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση