Ακόμα μία νίκη σημείωσε η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ την Κυριακή το απόγευμα στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την αξιόμαχη ομάδα του Μεσολογγίου. Η αναμέτρηση ήτανε αρκετά αμφίρροπη με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται με αρκετές και σημαντικές απουσίες. Όμως η ΑΕΛ με την εμπειρία της κατάφερε και επικράτησε και σε αυτόν τον αγώνα.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο επιφυλακτικά με την ΑΕΛ να έχει την υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την καλοστημένη αμυντική γραμμή των φιλοξενουμένων οι οποίοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα που διαθέτουν στην επίθεση. Χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν οι λιγοστές φάσεις που σημειώθηκαν, οι οποίες ήταν κυρίως κάποια μακρινά σουτ. Η ΑΕΛ είχε την φλύαρη υπεροχή όμως η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου δεν έβγαζε στις παίκτριες του Νίκου Γκαλίτσιου την διάθεση που χρειάζεται μία ομάδα για να μπορέσει να νικήσει μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία, όπως αυτή του Μεσολογγίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ανέβασε κάπως ρυθμό και μάλιστα στάθηκε τυχερή όταν στην πρώτη μόλις καλή ευκαιρία η Μαρία Χριστοφορίδη κατάφερε και άνοιξε το σκορ όταν στο 53' βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση και αφού ελίχθηκε και ξεμαρκαρίστηκε, δοκίμασε ένα δυνατό συρτό σουτ στην απέναντι γωνία με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και αφού βρήκε πρώτα τη ρίζα του κάθετου δοκαριού. Λίγα λεπτά μετά και στο 59' η ΑΕΛ ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα όταν σε εκτέλεση κόρνερ η Χριστοφορίδη και πάλι, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα. Στην συνέχεια η ομάδα του Μεσολογγίου πίεσε αρκετά και προσπάθησε να ξανά μπει στον αγώνα χωρίς όμως τελικά να το καταφέρει.

AEL-MES-1 AEL-MES-3

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Ζαχείλα, Σακελλάρη, Μιχαλόπουλος, Σωτηριάδη, Αρκουλή, Λόγου, Σρετένοβιτς, Λέμε, Ακριβούλη, Χριστοφορίδη
Αλλαγές: Σπυροπούλου, Πουρλιότη, Σκοτεινιώτη, Μπελμέζα

Σε γενικές γραμμές ήταν μία μέτρια εμφάνιση για την ΑΕΛ η οποία δεν είχε κίνητρο στον αγώνα και έπαιξε αρκετά χαλαρά απέναντι σε μία πολύ μαχητική και καλοδουλεμένη ομάδα. Η εμπειρία όμως ήταν αυτή που έκανε την διαφορά και έκρινε την αναμέτρηση. Πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα από το Μεσολόγγι και στον προπονητή της Γιάννη Γουλή για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί και σίγουρα είναι μία ομάδα που αξίζει να μείνει στην κατηγορία. Ακόμα και αν τελικά δεν τα καταφέρουν, δεν πρέπει ο υποβιβασμός να τους πτοήσει και πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο και σύντομα οι κόποι τους θα ανταμειφθούν.

Αρκετά καλή η διαιτησία της αναμέτρησης, με την ομάδα του Μεσολογγίου όμως να διαμαρτύρεται για μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όπου θεώρησε ότι η σωτήρια επέμβαση της Βλασιάδου έγινε μέσα από την τελική γραμμή, με τον βοηθό πάντως να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση. Δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο του αγώνα για να αξιολογηθεί η φάση. Κατά τα άλλα δεν υπήρχε κάποια άλλη φάση που να υπήρξε αμφισβήτηση.

Την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ θα ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο αγώνα τη στιγμή που η ΑΕΛ θα αγωνιστεί και πάλι με αρκετές απουσίες, ενώ η ομάδα του Άρη έχει και το βαθμολογικό κίνητρο.

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση