Μετά από πέντε ημέρες παραμονής στο Νις της Σερβίας, τα δύο παιδικά τμήματα ποδοσφαίρου της Α.Ε.Λ. επέστρεψαν στην πόλη της Λάρισας το βράδυ της Τρίτης. Το εγχείρημα του ταξιδιού στο Νις για τη διεξαγωγή διεθνών φιλικών αγώνων αποδείχτηκε άκρως εποικοδομητικό και χρήσιμο για όλη την αποστολή και ιδιαίτερα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας οι οποίοι αποκόμισαν εμπειρίες ζωής. Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, όλοι οι αγώνες είχαν πολύ υψηλό ανταγωνισμό, ρυθμό και ένταση, οι αγωνιστικοί χώροι ήταν άρτιοι, ενώ ευδιάκριτα ήταν τα στοιχεία της σέρβικης σχολής ποδοσφαίρου σε όλους τους αντιπάλους.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

ΑΕΛ κ14 – Ραντνίτσκι Νις 0-1

ΑΕΛ κ14 – Σχολή Ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης (Νις) 1-0

ΑΕΛ κ14 – Νάπρεντακ Κρούσεβατς 0-2

ΑΕΛ κ14 – Μεικτή Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νις 0-0

ΑΕΛ κ13 – Ραντνίτσκι Νις 4-4

ΑΕΛ κ13 - Σχολή Ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης (Νις) 1-2

ΑΕΛ κ13 – Νάπρεντακ Κρούσεβατς 0-1

ΑΕΛ κ13 – Μεικτή Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νις 3-1

SERBIA-2

Εξωαγωνιστικά, η αποστολή της Α.Ε.Λ. ήταν άψογη, με τους νεαρούς αθλητές να επιδεικνύουν πλήρη συναίσθηση του σκοπού του ταξιδιού και της ομάδας που εκπροσωπούν και να αποδεικνύονται άξιοι πρεσβευτές της αγαπημένης μας ομάδας στη γειτονική χώρα.

Στην αποστολή της κ13 συμμετείχαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Βογιατζάκης, Μακρυγιάννης, Πετσούλας, Στάμος, Κούκος, Παρασκευούδης, Κατσής, Γκούμας, Καματσέλος, Λίτσιος, Λυγούρας, Γκιάτα, Κυρίτσης, Σιάτρας, Τσιούπρος, Πατρικιάδης, Ρήτας, Μηλίγκας. Στην αποστολή της κ14 συμμετείχαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Γκούμας, Νικολακούλης, Ντούφας, Μπούρας, Μακρής, Χουλιαρόπουλος, Γώγος, Τσιπνής, Χατζηβασίλης, Κωστόπουλος, Μπουχλαριώτης, Ντούρας, Νταμπαλέτσιος, Ταμπόσης, Προβίδας, Μαριγκούδης, Ζαμπέτας, Ριζούλης, Δεδούσης, Στάθης. Στην αποστολή συμμετείχαν οι προπονητές των τμημάτων Βασίλης Πάνος και Θανάσης Κυριλλίδης, καθώς επίσης και οι διοικητικοί του Σωματείου και έφοροι του τμήματος ποδοσφαίρου Γιάννης Δήμας και Γρηγόρης Σοφός.

Τέλος, η ακαδημία ποδοσφαίρου της Α.Ε.Λ. εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή με τις εθνικές ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, με ελληνική υπηκοότητα πλέον και μακρά πετυχημένη θητεία σε ομάδες όλων των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Dragan-Bure Mitrovic , για την συνεισφορά του στη διοργάνωση και τη διεκπεραίωση τόσο των αγώνων της ομάδας μας όσο και της διαμονής της στο Νις, όπως επίσης και στον αδερφό του, σύμβουλο της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων του Νις, Dejan Mitrovic για την πολύτιμη βοήθεια του.

32 Χρόνια από τον άθλο

Το πρώτο πετράδι στο στέμμα της βασίλισσας! Για πάντα ευγνόμωνες στους συντελεστές του πρώτου άθλου!

Το τέλος των προπονήσεων είχαμε για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΑΕΛ την εβδομάδα που μας πέρασε.

Φυσικά στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο οικογενειακό δίτερμα με την συμμετοχή και ορισμένων παικτριών της Γυναικείας ομάδας.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού και αφού δόθηκαν και οι ανάλογες συμβουλές για το καλοκαίρι και την μεταβατική περίοδο, όλοι τους έδωσαν ραντεβού για τον Αύγουστο και την έναρξη της νέας περιόδου.

Μπορεί οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να τελείωσαν όμως οι διοικούντες του τμήματος δεν σταματούν και συνεχίζουν τις προσπάθειες για την υλοποίηση του σχεδιασμού της νέας αγωνιστικής περιόδου, κυρίως με την αναζήτηση σοβαρών παραγόντων που θα πλαισιώσουν τη νέα Διοίκηση του τμήματος.

Οι προπονήσεις της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γυναικών της ΑΕΛ συνεχίζονται με στόχο το χτίσιμο ενός συνόλου που θα αποτελέσει τα θεμέλια της αυριανής Γυναικείας ομάδας και του υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από τους υπεύθυνους του τμήματος.

VOL-3

Έτσι με σκοπό οι νεαρές αθλήτριες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και την ρουτίνα των προπονήσεων  ένα τμήμα της Ακαδημίας Γυναικών με αθλήτριες 2003-04 όπως και ένα τμήμα της Ακαδημίας αγοριών του 2008, ταξίδεψαν στα Λεχώνια του Βόλου για να συμμετέχουν στο Τουρνουά της τοπικής ομάδας Ε.Λ.Νηλέας παίζοντας ορισμένα δυνατά παιχνίδια. Στις Γυναίκες συμμετείχαν ο Μαγνησιακός, ο Βολος 2004 και ο Αετός Αγίου Θεοδωρου.

VOL-2 VOL-4


Και τα δύο τμήματα αγωνίστηκαν με ομάδες μεγαλύτερες ηλικιακά, χάρηκαν το ποδόσφαιρο και κέρδισαν πολύτιμες εμπειρίες.
Συνολικά στην διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 50 ομάδες και 800 αθλητές σε δύο ημέρες.
Στην αποστολή της ΑΕΛ συμμετείχαν οι προπονητές των τμημάτων Βασίλης Πάνος και Μαριάννα Μπούμπα.
Στην επιστροφή τα παιδιά έκαναν έκπληξη στον προπονητή τους Βασίλη Πάνο ο οποίος είχε τα γενέθλια του την συγκεκριμένη ημέρα.

VOL-5 VOL-6

Με επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα που διοργάνωσε η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ με τίτλο: ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΩΣΤΑ.
Στην εκδήλωση που έγινε στο Χατζηγιάννειο  Πολιτιστικό Κέντρο παρευρέθηκαν πολλοί νεαροί αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και γονείς νεαρών αθλητών. Παρόντες ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος  και Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Λ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο Γ.Γ. του μητρικού Σωματείου Γιώργος Νάκας, οι προπονητές της Γυναικείας ομάδας  Νίκος Γκαλίτσιος και των τμημάτων υποδομών της Γυναικείας ομάδας Βασίλης Πάνος ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Φώτης Βακιρτζηδέλης.

hmerida2 hmerida3


Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του προπονητή της Γυναικείας ομάδας Νίκου Γκαλίτσιου η Μαρία Σταυράκη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος (Μaster Practitioner Eating Disorders and Obesity)
πήρε τον λόγο. Με σαφήνεια στα «πρέπει» και «δεν πρέπει» της διατροφής των νεαρών αθλητών εντυπωσίασε το κοινό. Μεγάλη βοήθεια για τον μεγάλο αριθμό αθλητών και κοινού που παρακολούθησαν την ομιλία της Μαρίας Σταυράκη ήταν οι εικόνες στη γιγαντοοθόνη που συνόδευαν τις συμβουλές αλλά και τις αναλύσεις της. Ήταν μια ομιλία που ωφέλησε όλους όσους την παρακολούθησαν αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και δικαιολογημένα η Μαρία Σταυράκη απέσπασε το χειροκρότημα όλων. Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε διάλογος μεταξύ του κοινού και της Διαιτολόγου. Η Μαρία Σταυράκη δέχθηκε πολλές και εύστοχες ερωτήσεις κυρίως από νεαρούς αθλητές με τους οποίους έγινε ένας γόνιμος διάλογος.
Με την εκδήλωση αυτή το τμήμα Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΑΕΛ απέδειξε ότι δεν είναι απλά μια ομάδα αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας της Λάρισας με  πολύπλευρη προσφορά.

hmerida4 hmerida5

Η ΑΕΛ με την ευκαιρία της λήξης της αγωνιστικής περιόδου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΣΩΣΤΑ.

Η εκδήλωση που αφορά, κυρίως, αθλητές νεαρής ηλικίας θα γίνει την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο (Ρούζβελτ 57) στις 7 το απόγευμα.

Ομιλήτρια θα είναι η Μαρία Σταυράκη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος (ΜasterPractitionerEatingDisordersandObesity) της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Η ομιλία της Μαρίας Σταυράκη με τίτλο “Διατροφικές συστάσεις για παιδιά και εφήβους στον αθλητισμό” θα έχει σαν κύριο θέμα τη σωστή διατροφή στην άθληση των παιδιών και των εφήβων η οποία έχει καθοριστική σημασία καθώς επηρεάζει όχι μόνο τις αθλητικές τους επιδόσεις αλλά και τη σωστή και αρμονική τους ανάπτυξη.

Η γνωστή Διαιτολόγος- Διατροφολόγος έχει άριστη γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου από την ενασχόληση της με την Γυναικεία ομάδα ενώ υπήρξε ομιλήτρια σε αντίστοιχη εκδήλωση της (τότε) ΠΑΕ ΑΕΛ που είχε διοργανώσει ο Κρίς Κόουλμαν του οποίου υπήρξε και για κάποιο διάστημα συνεργάτης και αναμένεται να βοηθήσει προπονητές (κυρίως τμημάτων υποδομών), αθλητές και αθλήτριες αλλά και γονείς νεαρών αθλητών.

Η εκδήλωση θα έχει διαδραστικό χαρακτήρα μια και μετά το τέλος της ομιλίας της η Μαρία Σταυράκη θα απαντήσει σε ερωτήματα των παρευρισκομένων και θα συζητήσει μαζί τους.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ και καλούνται οι αθλητές και προπονητές όλων των αθλημάτων και όλων των Συλλόγων της πόλης.    

Σελίδα 1 από 132

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση