×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65

ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΗΦΘΗ : ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

alt

 Το βράδυ της Μ.Δευτέρας, το συμβούλιο της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας (Εσκαθ) συνεδρίασε και αποφάσισε να βάλει με το «έτσι θέλω» τέλος στα φετινά όνειρα κάποιων Λαρισαίων Εφήβων Αθλητών.

Το συμβούλιο αυτό, λοιπόν, με πρόεδρο τον κ.Ντούγκο, έκρινε πως οι αγώνες κρίνονται ενίοτε και στα χαρτιά, όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Πρωταθλήτρια Εφήβων Ν.Λάρισας Α.Ε.Λ. αντιμετώπισε το Σάββατο 31/3 στον Παλαμά την αντίστοιχη ομάδα του Αγ.Νέστορα Τρικάλων, στα πλαίσια του ημιτελικού Θεσσαλίας. Νικήτρια αποδείχθηκε η Α.Ε.Λ. Έκανε, όμως, το «μοιραίο» λάθος να χρησιμοποιήσει δύο αθλητές μικρότερους από τις προβλεπόμενες ηλικίες του Πρωταθλήματος.ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ.

 

Οι αντίπαλοι κατέθεσαν ένσταση μετά το τέλος του αγώνα, με σκοπό να διεκδικήσουν στα χαρτιά αυτό που καθαρά έχασαν στο παρκέ. Δικαίωμά τους, ο καθένας κρίνεται.
Αγνοούσαν όμως τον Κανονισμό της Ε.Ο.Κ. που προβλέπει ότι τέτοιες ενστάσεις για να γίνουν δεκτές πρέπει να κατατίθενται  ΜΟΝΟ πριν την έναρξη των αγώνων.
Η ένστασή τους δεν θα είχε καμία τύχη αν δεν έβρισκαν δύο «συμμάχους». Τους διαιτητές που, προσπαθώντας να αποφύγουν κυρώσεις, έκαναν συμπληρωματική αναφορά, για να τονίσουν ότι είχαν ενημερωθεί για την «πρόθεση»(!) του Αγ.Νέστορα να κάνει ένσταση ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αλλά και ότι μας γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους αυτή. Γεγονότα όντως, αλλά άσχετα ως προς την εφαρμογή των κανονισμών.

Μας προκαλεί εντύπωση η επιμονή της Εσκαθ να συζητήσει την ένσταση. Τόσο η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Ε.Ο.Κ., όσο και παλαιότερες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, μας δικαιώνουν για το παράτυπο της ένστασης.

Κι όμως, αυτό το συμβούλιο της Εσκαθ, αποφάσισε να αδιαφορήσει για την ηθική, να παρακάμψει κανονισμούς, γνωμοδοτήσεις της Ομοσπονδίας και αποφάσεις Δικαστηρίων και να «δώσει» το ματς στους Τρικαλινούς.

Να στερήσει τη νίκη που οι μικρότεροι αθλητές μας κατέκτησαν δίκαια με τον ιδρώτα τους στο παρκέ και να κάνει επίδειξη δύναμης, αλλά και ασύδοτης εξουσίας.
Ο αντιπρόεδρος της οποίας, μάλιστα, λίγες ημέρες πριν τον ημιτελικό «παζάρευε» τη συμμετοχή Παίδων («2 και 2») για τις δύο ομάδες, συναινώντας δηλαδή να «παρανομήσουν»…

Πιστεύετε κύριοι της Εσκαθ ότι έτσι προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον Αθλητισμό;

Πιστεύετε ότι συμβάλετε στην ανάπτυξη του Μπάσκετ κλέβοντας νίκες από Εφήβους που το «αμάρτημά» τους ήταν ότι είναι Παίδες;

Πιστεύετε ότι μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια αυτά τα παιδιά και να τους πείτε «όχι, δεν σας αδικήσαμε»;

Μπορείτε να το κάνετε κ.Ντούγκο, κ.Φαλάγγα, κ.Φαρμάκη, κ.Ζέικο, κα Φραγκούλη, κ.Παππά, κ.Μωυσή, κ.Κρεμαστά, κ.Γεωργόπουλε, κ.Δότα;

Η Α.Ε.Λ. θα προσφύγει στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), στο οποίο η δικαίωσή της είναι βέβαιη.

 ΠΩΣ θα εξηγήσει ΟΜΩΣ κάποιος από τους διοικητικούς της ΕΣΚαΘ (πολλοί εκ των οποίων είναι Λαρισαίοι) στους νεαρούς παίκτες μας ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ 100%;;;

Είναι κατανοητό ότι η Α.Ε.Λ. -και στο μπάσκετ- χάλασε στρωμένες μανέστρες, αλλά μην εκτίθεστε Κύριοι!

 

Το Δ.Σ. της Α.Ε.Λ. 1964

Επόμενοι Αγώνες

Καμία εκδήλωση